Fagblogg

Fagblogg

 Tips og forklaringer om HMS, arbeidsmiljø og ledelse.
Alle innlegg
Publisert 21.08.2017

3 huskeregler når du ser etter HMS-kurs på nett

Arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgiver og verneombud plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS), eller HMS kurs. Her er noen viktige punkter du bør huske på når du ser etter et nettbasert kurs: 

 

Les om HMS-kurs: temaside for HMS

 

1. Finn noen som også har tilgang til fysiske kurs

Du bør finne en leverandør som kan tilby både nettbaserte og fysiske kurs. Da kan du få informasjon om hvilket kurs som passer best for deg som daglig leder eller verneombud.

 

Les også: Seminar vs. Nettbasert HMS-kurs?

 

2. Sikre deg at innholdet  er godt nok

Opplæringen skal gi deg informasjon om hvordan du kan sikre et fullt forsvarlig arbeidsmiljø og ivareta bestemmelsene gitt i lov og forskrifter.

 

3. Få en Forsvarlighetsvurdering for å få dette godkjent

Dersom du velger et nettbasert kurs, må du fylle ut en forsvarlighetsvurdering for å få dette godkjent som et 40 timers kurs. 

 

Ønsker du å ta kurset på nett?  Last ned en gratis og ferdig utfylt Forsvarlighetsvurdering her:

 

Last ned gratis Forsvarlighetsvurdering


 

Dersom du har spørsmål rundt kurs kontakt oss på 69 79 11 30 eller besøk våre hjemmesider på  www.gronnjobb.no. Vi har både nettbaserte og fysiske kurs. Vi kan også tilpasse interne kurs for din virksomhet.

 

Publisert 21.08.2017

Relaterte innlegg

HMS- regelverk: De viktigste lovene som gjelder for din bedrift

Enten du skal starte opp for deg selv, eller allerede driver din egen bedrift, må du kjenne til hvilke lover og forskrifter som gjelder for deg. Her får du en grunnleggende innføring i HMS-regelverk du bør kjenne til. 

3 tips om førstehjelp fra bedriftssykepleieren

I denne artikkelen tar vi en prat om førstehjelp med bedriftssykepleier Kine Kjellemo. Hun har erfaring fra både offshore, HMS og akuttmedisin.

Jobb og ferie: De viktigste reglene - enkelt forklart

  Det nærmer seg sommer og ferie for mange. Ferie er strengt lovregulert med plikter for både leder og ansatt. Lovverket kan virke omfattende, men her gjelder det å ha tunga rett i munnen. Derfor har vi laget en artikkel som trekker frem det viktigste du trenger å vite om ferie – enkelt forklart.