Alle innlegg

5 Gode grunner til å ta stillaskurs

Lurer du på om du og dine ansatte trenger stillaskurs? Stillaskurs er fordelaktig både for nye og gamle bedrifter, store og små. Det er også lovpålagt med opplæring. Her gir vi deg 5 gode grunner til hvorfor du burde ta stillaskurs.  

På et stillaskurs vil du lære hvordan du setter opp et sikkert stillas. Dette innebærer blant annet forankring, avstivning for vind og hvor stor avstand stillaset skal ha til veggen.  

Flere yrker vil dra stor nytte av dette kurset. Blant annet tømrere, taktekkere og malere vil kunne bruke denne opplæringen ofte. Etter å ha fullført kurset vil du få et kursbevis som viser kompetansen din. 

 

1. Opplæring i stillas er lovpålagt for høyder over 2 meter 

Det er lovpålagt med opplæring hvis du skal sette opp et stillas over 2 meter. Dette står i forskriften om utførelse av arbeid §17. Den som bygger stillaset, må ha opplæring fra kvalifisert person. I tillegg til å bygge et sikkert stillas, må personen se om og når det trenger vedlikehold.  

Arbeid i høyden anses som farlig arbeid. Derfor følger Arbeidstilsynet nøye opp med tilsyn rettet spesielt mot arbeid i høyden. De slår hardt ned på arbeidsplasser som ikke er ordentlig sikret. Bedriften din risikerer blant annet overtredelsesgebyr eller å få stengt arbeidsplassen hvis de ansatte ikke har den riktige opplæringen til å sette opp stillas. Hvis de ansatte er har dokumentert opplæring, og har satt opp stillaset i henhold til regelverket, slipper du dette problemet.  

diri-P6bOdzRk7TY-unsplash2. Det blir tryggere arbeidsforhold for de ansatte 

Når de ansatte har fått riktig opplæring, vet de hvordan man gjør stillas tryggest mulig. Dette gjør at det vil bli mindre skader og fall. Og det er jo det HMS dreier seg om, er det ikke? Dessuten kan du som sjef være trygg på at de ansatte har det bedre på jobb.  

Ifølge Arbeidstilsynet er arbeid i høyden en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på jobb. Derfor må de ansatte ha riktig opplæring.  

Du kan lese mer om arbeid i høyden her.


3. Bedriften blir mer uavhengig 

Hvis ingen i firmaet ditt er opplært i å montere stillaser, må du leie inn stillasmontører. Dette kan bli både tungvint og kostbart. Bedriften din vil bli mer uavhengig hvis dine ansatte tar stillaskurs. Da kan dere montere deres egne stillaser, og du slipper å leie inn et eksternt firma.  

Se når vi holder neste kurs her.


4. De ansatte blir mer uavhengig og kan ta større jobber alene 

Hvis alle dine ansatte har fått riktig opplæring, vil de ha evnen til å montere stillas uten at du er til stede. Dette gir både deg og de ansatte større frihet, og bedriften blir mer effektiv. Det betyr at du slipper å være på arbeidsplassen for å sette opp stillaset. Istedenfor kan du bruke tiden din på oppgaver som er unike for deg.  


5. Du får mer kompetente arbeidstakere  

Hvis ikke dette var nok til å overbevise deg, så vil du kunne skryte av hvor kompetente arbeidstakere du har. Når alle dine ansatte har tatt stillaskurs, vil du stille sterkere enn en bedrift hvor få eller ingen har samme opplæring 

 

Det er altså mange fordeler med å ta stillaskurs, både for deg og dine ansatte. Du slipper å komme i klammer med loven, og de ansatte får det tryggere på jobb. Å ta stillaskurs er vinn-vinn for alle parter.  

 

Interessert i stillaskurs?

Meld deg og dine ansatte på her. 

 

Alise Zachrisson
Alise Zachrisson
Alise er praktikanten vår fra Høgskolen i Østfold hvor hun studerer internasjonal kommunikasjon. Hun jobber med innholdsproduksjon til vår fagblogg og sosiale medier.

Relaterte innlegg

Ønsker du tips til en bedre medarbeidersamtale?

Føler du som leder at du får lite ut av medarbeidersamtalene? Da er du ikke alene – mange ledere gjør det. Men frykt ikke, det skal nemlig ikke så mye til før medarbeidersamtalen blir et nyttig og effektivt styringsverktøy, både for deg som leder og dine medarbeidere. I dette blogginnlegget gir vi deg våre beste tips til en bedre medarbeidersamtale.

Støy – påvirker det deg i hverdagen?

Lurer du på om støy påvirker din arbeidsplass? Som bedriftshelsetjeneste er vi ofte ute og gjennomfører kartleggingsbesøk og vernerunder på arbeidsplasser. I den forbindelse ser vi ofte på støyforholdene på arbeidsplassen. 

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".