HMS

3 gode grunner til å gjøre en HMS-revisjon nå

2 min lesetid
11.01.22 11:59

HMS-revisjon er en gjentagende aktivitet for å sikre at HMS-en i bedriften deres er oppdatert og kvalitetsmessig god nok. Derfor er det viktig del av HMS-arbeidet, og med en gjennomtenkt plan flyter du gjennom revisjonen uten å rive av deg håret.

Siden HMS-arbeidet er organisert i et HMS-system, eller internkontroll som det også heter, kaller man det noen ganger revisjon av HMS-systemet eller internkontrollen.

 I dette blogginnlegget gir vi deg noen gode grunner til å gjøre revisjonen nå, slik at du kommer deg effektivt igjennom.

  1. HMS-revisjon: få med lovendringer i januar eller august/september
  2. få en flyvende start på året! (eller bare kom igang)
  3. gjør revisjonen i sammenheng med vårt webinar

 

Les også: Internkontroll: Slik gjør du en revisjon av internkontrollen

 

1. HMS-revisjon: få med lovendringer i januar eller august/september

Spot illustrasjon-RGB__Lovboka-03-01

Ifølge HMS-rådgiver Oddbjørn Hasle-Finstad er januar og februar gunstige gode tider å oppdatere internkontrollen. Det har bakgrunn i spesielt én viktig årsak:

– Da snapper man opp ganske mye av lovendringer og forskriftsendringer som kommer. Det er enkelte forskrifter som man ser at det er endringer gjennom hele året, men mange, sånn som arbeidsmiljøforskriftene våre, arbeidsplassforskriften, forskrift om utførelse av arbeid, her ser vi ofte endringer tre i kraft i januar eller august/september.

Derfor er det spesielt gunstig å gjennomføre revisjonen i januar/februar hvis man bare gjør det én gang i året, påpeker HMS-rådgiveren.

 

2. Få en flyvende start på HMS-en og året (eller bare kom igang)

spot-illustration-low-ferieartikkel-RGB_Ferie-jobb

Det er en god grunn til at mange velger å ha nyttårsforsetter. Det føles rett og slett bra å begynne det nye året på riktig fot, og bygge videre på det derifra.

Ved å gjennomføre HMS-revisjonen tidlig på året vil resten av årets HMS-aktiviteter bygge på riktig fundament helt fra starten og det er lettere å bygge momentum i resten av HMS-arbeidet herfra.

Om du derimot ikke leser dette i starten av året, er det vel så viktig å komme i gang med revisjonen, enn å ikke gjøre det. Så kan dere heller planlegge enten flere, eller den neste rundt starten på året.

 

Og apropos en flyvende start på året, få også med deg denne:

Slik lager du et HMS-årshjul [+ Gratis årshjulmal]

 

3. Gjør revisjonen i sammenheng med vårt webinar

Nå er et supert tidspunkt å gjøre revisjonen, fordi vi arrangerer et gratis webinar hvor vi tar deg gjennom hvordan du gjør en effektiv revisjon av HMS-en. Med vår gratis sjekkliste for revisjon(som du kan får sammen med webinaret), og webinaret å følge etter, har du et supert utgangspunkt for å komme deg gjennom revisjonen!

Hvis du leser dette etter webinaret er gjennomført – slapp av, du kan fortsatt få tilgang til opptaket.

 

Les også: Den komplette oversikten over HMS-begreper

 

 

LAST NED GRATIS INFOGRAFIKK: 8 krav til internkontrollen

Meld deg på vårt nyhetsbrev