6 sikkerhetssitater for å motivere til en sikrere arbeidsplass

3 min lesetid
24.07.18 10:51

Å jobbe med sikkerhet i arbeidsmiljøet er ikke lett! Det innebærer opplæring, kontinuerlig oppfølging og samarbeid. Derfor er det viktig at kollegaer er motiverte og ser verdien i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet. Vi har laget en liste med noen av våre favorittsitater for sikkerhet. Vi har også, for egen og din nytte, oversatt til norske versjoner av sitatene, mens originalen ligger under.

Bruk gjerne til inspirasjon eller print ut og heng opp.

 

#1: "Det er bedre å ta sine forholdsregler, enn å kurere "

"Precaution is better than cure" -Edward Coke 

Det er bedre å være føre var! Ved å å gjøre en god innsats med sikkerheten i det daglige unngår vi unødvendige ulykker som går ut over helse, kostnader og sikkerhet.

person-som-tar-sine-forholdsregler

#2: "Å jobbe trygt blir kanskje gammelt, men det blir også de som praktiserer det"

"Working safely may get old, but so do those who practice it" -Ukjent 

Budskapet om å alltid arbeide trygt og sikkert blir fort en gammel nyhet, men belønningen er et langt og skadefritt liv. Det er det viktig å bli påminnet om.

gammel-mann-viser-tommel-opp

#3: "Sikkerhet er ikke dyrt, det er uvurderlig"

"Safety isn't expensive, it's priceless" -Jerry Smith

Du kan i grunnen ikke sette pris på sikkerhet. Vi er alle avhengige av en trygg arbeidshverdag både for å trives og for å være produktive. 

sikkerhet-er-uvurderlig

#4: "Morgendagen er din belønning for å jobbe trygt i dag"

"Tomorrow: your reward for working safely today" -Robert Pelton 

En påminner om at vi ikke skal ta i dag for gitt, og dermed en påminner for å huske sikkerhet og forholdsregler i arbeidsmiljøet. 

en-ny-dag

#5: "Ikke lær sikkerhet ved et uhell"

"Don't learn safety by accident" -Ukjent 

Ikke lær om trygghet og sikkerhet på arbeidsplassen den harde måten. Ofte er vi mennesker sånn at vi blir uforsiktig, slurvete eller naive med sikkerheten inntil vi får en hard lærepenge. Vi får bare et par øyer og ti fingre, så vi har ikke råd til å lære på den harde måten.

hus-som-vipper-på-kant-ikke-lær-sikkerhet-ved-et-uhell

#6: "Folkets sikkerhet skal være den høyeste lov"

"The safety of the people shall be the highest law" -Marcus Tullius Cicero

 Vi avslutter med en romersk politiker, advokat og forfatter. Marcus Tullius Cicero sa at folkets sikkerhet skal være den viktigste og høyeste lov, og det har han et godt poeng i. Uansett hva vår daglige prioriteringer på arbeidsplassen er – om det er tidsfrister, kostnader, fremdrift, måloppnåelse eller annet – så bør den viktigste prioriteringen være alle på arbeidsplassen sitt ve og vel. Og da må vi være villige til å legge ned den jobben, innsatsen og ressursene som god sikkerhet krever. 

den-høyeste-lov

Meld deg på vårt nyhetsbrev