Alle innlegg

5 gode grunner til at du bør ta et kurs i ergonomi

Det er flere gode grunner til å ta et kurs i ergonomi. 

Ergonomi påvirker enhver arbeidsplass. I bunn og grunn kan dårlige ergonomiske forhold slå negativt ut på flere fronter, mens gode ergonomiske forhold senker sykefravær, gir bedre lønnsomhet og ikke minst gir en triveligere arbeidsplass.

I denne artikkelen gir May Britt Søland deg fem gode grunner til å ta et kurs i ergonomi. Hun er bedriftsfysioterapeut og HMS-rådgiver i Grønn Jobb Bedriftshelsetjeneste, og holder blant annet kurs i nettopp ergonomi.

Les vår temaside for BHT: Hva kan bedriftshelsetjenesten hjelpe deg med innen ergonomi?

 

Hva er et ergonomikurs?

Aller først, hva er egentlig et ergonomikurs og hvilken kunnskap sitter man igjen med?

Det er et kurs som gir deg kompetanse om hvordan best mulig ta vare på egen helse på jobb.

Dette er eksempelvis kunnskap om kroppens funksjon, innspill på viktigheten av hvordan arbeidet blir organisert, anbefalte hjelpemidler, utstyr og arbeidsteknikk opp den enkelte bransje.

Relevant: Hva er ergonomi: enkelt forklart av en bedriftsfysioterapeut

mennesker-som-noterer-på-ergonomikurs

5 gode grunner til å ta et kurs i ergonomi

 

1. Lære hvordan man best mulig kan unngå sykdom og belastningsplager på jobb

På et kurs som dette lærer man hvordan man unngår og forebygger belastningsplager som kan bygge seg opp over tid eller ved feil belastning. 

Forskjellige arbeidsplasser og bransjer har ulike utfordringer når det kommer til ergonomi. Hvordan kan du forebygge belastningsplagene du møter på?

 

2. Få kunnskap til å ta mer ansvar for egen helse

Når du selv har kunnskapen som trengs til å ta smartere valg for egen helse, så får du mer makt til å faktisk gjøre noe med saken og forebygge på arbeidsplassen.

 

3. Få kunnskap om hvilke plikter arbeidsgiver og arbeidstaker har opp mot ergonomisk tilrettelegging

Mange er usikre på hvem ansvaret ligger hos. Hvilke plikter har arbeidsgiver og hva skal arbeidstaker gjøre?

 

4. Bedre forstå sammenhengen mellom arbeidets art og risikoen for sykdom og belastningsplager

Når man har vært i arbeidet lenge kan man begynne å ta ting for gitt eller som en selvfølge. Eller man baserer seg på "sunn fornuft". Hvis man derimot klarer å se sammenhengen mellom arbeidet som utføres og hvilken risiko det gir for belastningsplager så er man mye bedre rustet til å unngå plagene.

Les også: Slik forbedrer du de ergonomiske forholdene på jobben

 

5. Bedre kunne kartlegge og risikovurdere et arbeidsmiljø, for å tilrettelegge for gode ergonomiske forhold.

Når man klarer å se sammenhengen mellom arbeid og risikofaktorer kan man i neste omgang snakke om å kartlegge, risikovurdere og til slutt tilrettelegge. Med et kurs i ergonomi blir du bedre på disse tingene.

 

Hvem tilbyr ergonomikurs?

Ergonomikurs kan du finne flere steder, eksempelvis fra fysioterapeut eller via en bedriftshelsetjeneste. Her i Grønn Jobb har vi egne bedriftsfysioterapeuter som er gode på å takle ergonomiske utfordringer på arbeidsplassen og som kan hjelpe med tilrettelegging.

Du kan derfor bestille kurs i ergonomi fra Grønn Jobb Bedriftshelsetjeneste.

 

Hvorfor ta ergonomikurset hos Grønn Jobb Bedriftshelsetjeneste?

I tillegg til at Grønn Jobb BHT har faglig kompetanse innen ergonomi slik som andre bedriftshelsetjenester, har vi også 6 års erfaring innen arbeidsrettet rehabilitering. Et tiltak for å få sykemeldte tilbake til jobb, som krevde at man måtte sette seg godt inn i hver person, og gjennom tverrfaglig samarbeid med ulike fagpersoner, NAV, IA-rådgivere, arbeidsgivere og arbeidstakere komme frem til best mulig løsning. Både helsemessig og ergonomisk.

Har du spørsmål eller ønsker et tilpasset tilbud kan du klikke på knappen under for å komme til våre sider for ergonomisk veiledning:

 

Få ergonomisk veiledning

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

Ønsker du tips til en bedre medarbeidersamtale?

Føler du som leder at du får lite ut av medarbeidersamtalene? Da er du ikke alene – mange ledere gjør det. Men frykt ikke, det skal nemlig ikke så mye til før medarbeidersamtalen blir et nyttig og effektivt styringsverktøy, både for deg som leder og dine medarbeidere. I dette blogginnlegget gir vi deg våre beste tips til en bedre medarbeidersamtale.

Støy – påvirker det deg i hverdagen?

Lurer du på om støy påvirker din arbeidsplass? Som bedriftshelsetjeneste er vi ofte ute og gjennomfører kartleggingsbesøk og vernerunder på arbeidsplasser. I den forbindelse ser vi ofte på støyforholdene på arbeidsplassen. 

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".