Alle innlegg

Må du holde medarbeidersamtaler?

Noen stiller seg spørsmålet om medarbeidersamtaler er meningsløst. Er det et krav i loven til å holde medarbeidersamtaler?

Nei, det er ikke et krav i arbeidsmiljøloven eller andre lover som pålegger deg å gjennomføre medarbeidersamtaler. Det er derimot et meget nyttig og fornuftig verktøy for å ivareta bestemmelsene i arbeidsmiljøloven § 4-2, punkt 2. 

Les også: Lederhjelp: lederens guide til oppfølging av sykemeldte

Gode grunner til å holde medarbeidersamtaler

Medarbeidersamtalen er en mulighet til å komme nærmere inn på behovene mellom leder og ansatt.

I samtalen kan dere blant annet snakke om hva som gir medarbeideren indre motivasjon. Som leder får du muligheten til å forstå dine medarbeidere bedre. Hva motiverer hver enkelt medarbeider og hvordan kan de utvikle seg videre. 

Hvis samtalen blir gjennomført på en god måte er det stor sannsynlighet for at du får en mer motivert og fornøyd medarbeider. 

New call-to-action

Tips til retningslinjer for medarbeidersamtalen

Det er noen retningslinjer du bør følge når du skal holde en medarbeidersamtale. På denne måten unngår dere å møtes uten mål og mening, og dere slipper begge å føle at "dette er noe dere bare må gjennom".

Samtalen bør ha et tydelig og klart formål, og det skal knyttes opp mot jobbrelaterte emner. Da er det gunstig at begge parter er klar over hva formålet er. Slik at man kan planlegge og forberede seg til møtet, som er neste punkt. Samtalen bør være personlig og holdes mellom dere, så man kan skape en arena for deling.

Det er viktig å skape trygge rammer rundt samtalen, men husk å ikke love noe du ikke kommer til å holde.

Les også: 5 tips for å oppdage mistrivsel på arbeidsplassen

Medarbeidersamtale komp

Les mer om medarbeidersamtale i Fagbank

Vi har lansert Fagbank. Der får du svaret, når du har spørsmålet.

Du kan for eksempel gå til temaside for medarbeidersamtalen og lese mer om emnet. Her finner du også nedlastbar presentasjon for emnet, skjema for samtalen, skjema for forberedelse og mal for handlingsplan.

Skulle du fortsatt lure på noe etter det står vi klare til å bistå på fagtelefon eller via mail.

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".

Bruk av egenmelding når arbeidstaker er fraværende grunnet egen sykdom

Som HMS-rådgiver i bedriftshelsetjenesten, får jeg ofte spørsmål rundt emnet egenmelding fra både daglig ledere, verneombud og arbeidstakere.

7 øvelser du kan gjøre på kontoret for å unngå vond rygg

Du tenker kanskje at man må ha en tung, fysisk jobb for å få belastningsskader? Alle yrker kan føre med seg muskel- og skjelettplager. For deg som sitter på kontor kjenner du det kanskje spesielt godt i ryggen og nakken. Det gjør i hvert fall jeg. Så jeg har spurt vår bedriftsfysioterapeut, May Britt Søland, om noen gode øvelser jeg kan gjøre på kontoret for å unngå ryggsmerter. Øvelsene løsner stive muskler, og gir deg tid til å samle tankene.