Alle innlegg

Tilsyn 2/3: Underveis i tilsynet

I del 2 av 3 i vår bloggserie om tilsyn forteller vi deg hva som skjer underveis i tilsynet og gir deg noen tips til hva du selv kan gjøre for å lande mykest mulig etter tilsynskontrollen.

 

Del 1 av vår bloggserie finner du her: Tilsyn 1/3: Slik forbereder du deg til tilsynet

 

Ta med deg hjelp under tilsynet

Hvis dere ble varslet om tilsynet på forhånd kan det være greit å ta med bedriftshelsetjenesten på besøket. Bedriftshelsetjenesten kan være en god rådgiver underveis og har vært med på mange tilsyn før. Verneombud bør også være med. Ikke bare har de bedre innsikt i hver sine verneområder, men oppfølging i etterkant av tilsynet blir også en enklere oppgave. Det kan også være at du får instruksjoner fra Arbeidstilsynet om hvem som skal være med på kontrollen.

 

Still spørsmål og bruk Arbeidstilsynet som en veileder

Det kan fort oppfattes skummelt når tilsynet kommer på besøk. Derfor vegrer du deg kanskje litt for å stille spørsmål fordi du blir redd for at de skal ta deg på noe. Men du bør stille spørsmål underveis. Arbeidstilsynet skal også være en veileder. Dessuten er det utrolig dumt å få unødvendige pålegg som kunne vært unngått, på grunn av dårlig kommunikasjon.

Les også: Generelt om HMS og tilsyn

Oppsummering og oppklaring av tilsynet

Når tilsynets folk kommer til dere er det fornuftig at virksomhetens leder eller dennes stedfortreder møter inspektørene. 

På slutten av tilsynet vil ofte inspektørene gi en oppsummering av sin oppfatning av tilsynet. Her kan dere oppklare eventuelle misforståelser med en gang, så spør og be om nærmere forklaring hvis noe er utydelig. 

Underveis i tilsynet

Flere typer tilsynskontroller

Som nevnt tidligere deler Arbeidstilsynet opp i 3 typer tilsyn. Hva tilsynet innebærer vil avhenge av hvilken type tilsyn som utføres. 

#1 - Meldt tilsyn

I et varslet tilsyn får du varsel via brev før inspeksjonen. Da får du ofte vite hva de ønsker å se på og hvilken dokumentasjon som bør være klar. Tilsynet kommer på besøk og møter daglig leder og verneombud. Målet er at virksomheten skal få essensiell og riktig kunnskap om forskrifter og retningslinjer som gjelder for de. Inspektørene gjennomfører befaring av de områdene som de ønsker å se på. Etter inspeksjonen er det vanlig med et møte hvor tilsynet går gjennom hva de har funnet. 

#2 - Uanmeldt tilsyn

Når det er essensielt å avdekke reelle og nåværende arbeidsforhold melder ikke Arbeidstilsynet sitt besøk på forhånd. Ikke-varslet tilsyn brukes for eksempel ved mistanke om sosial dumping eller for å sjekke den tekniske tryggheten på arbeidsplassen. Kommer ofte som et resultat av tips. Avdekkes det grove brudd kan det føre til arbeidsstans. Det er vanskelig å forberede seg til en uanmeldt tilsyn, så den beste medisinen her er å ha gode rutiner for sikkerheten på arbeidsplassen, og et kontinuerlig HMS-arbeid for øvrig.

#3 - Postalt tilsyn

I noen tilfeller får du skriftlig tilsynskontroll. Når det foreligger konkrete krav som enkelt kan dokumenteres av virksomheten velger Arbeidstilsynet noen ganger postale tilsyn med tidsfrister.

 

Etter tilsynet gjøres det en vurdering på om bedriften har fulgt reglene. Vurderingen, det som er avdekket i tilsynskontrollen og eventuelle reaksjoner blir sendt i en skriftlig tilsynsrapport. Det kan du lese mer om i tredje og siste blogginnlegg i bloggserien.

Gå til siste del av bloggserien: Tilsyn 3/3: Slik håndterer du reaksjoner

Skal du ha - eller har allerede hatt- tilsyn? Vi kan bistå og hjelpe deg. Trykk på knappen under for å komme til vår side for tilsynshjelp.

Tilsynshjelp: Trykk her

 

 

 

 

Kilder:

https://www.arbeidstilsynet.no/om-oss/tilsyn/

 

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

Støy – påvirker det deg i hverdagen?

Lurer du på om støy påvirker din arbeidsplass? Som bedriftshelsetjeneste er vi ofte ute og gjennomfører kartleggingsbesøk og vernerunder på arbeidsplasser. I den forbindelse ser vi ofte på støyforholdene på arbeidsplassen. 

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".

Bruk av egenmelding når arbeidstaker er fraværende grunnet egen sykdom

Som HMS-rådgiver i bedriftshelsetjenesten, får jeg ofte spørsmål rundt emnet egenmelding fra både daglig ledere, verneombud og arbeidstakere.