Alle innlegg

Bruker hodetelefoner istedenfor hørselsvern

Ute på arbeidsplasser der støy er et risikoelement bør man bruke hørselsvern. Arbeidstilsynet melder at de møter stadig flere som erstatter hørselsvern med hodetelefoner.

Mange tenker kanskje at det å bruke støyreduserende hodetelefoner fjerner risikoen ved eksponering mot støy. Disse er derimot ikke testet som hørselsvern og heller ikke godkjente som sådan. 

Arbeidstilsynet advarer nå mot å bytte ut godkjente hørselsvern med hodetelefoner.

 

Pass på hørselen din

Som vi tidligere har nevnt i artikkelen Pass på hørselen din, så er støyskader blant de hyppigst meldte arbeidsskadene.

Her skriver Arbeidstilsynet at omtrent halvparten av meldingene de mottar om yrkessykdom, omfatter hørselskader.

Hørselskader kan oppstå ved gjentatt eksponering mot støy, eller ved sterke engangssmell. Konsekvensene kan blant annet være øresus eller nedsatt hørsel. 

øreklokker-beskytter-hørselen-din

Sterk støy på jobb og høy musikk på fritiden

Hvis den total belastningen for dagen blir for høy, kan dette også påvirke hørselen. Dersom man som arbeidstaker blir utsatt for mye støy på jobben og deretter hører høy musikk hjemme i etterkant, så øker man risikoen for å gradvis få dårligere hørsel, skriver Arbeidstilsynet. 

 

 

Kilde: https://www.arbeidstilsynet.no/nyheter/advarer-mot-bruk-av-hodetelefoner

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

Støy – påvirker det deg i hverdagen?

Lurer du på om støy påvirker din arbeidsplass? Som bedriftshelsetjeneste er vi ofte ute og gjennomfører kartleggingsbesøk og vernerunder på arbeidsplasser. I den forbindelse ser vi ofte på støyforholdene på arbeidsplassen. 

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".

Bruk av egenmelding når arbeidstaker er fraværende grunnet egen sykdom

Som HMS-rådgiver i bedriftshelsetjenesten, får jeg ofte spørsmål rundt emnet egenmelding fra både daglig ledere, verneombud og arbeidstakere.