Fagblogg

Fagblogg

 Tips og forklaringer om HMS, arbeidsmiljø og ledelse.
Alle innlegg
Publisert 29.08.2017

Seminar vs. Nettbasert HMS-kurs?

HMS-kurs for ledere er et krav i arbeidsmiljøloven som skal forsikre seg om at ledere i norske virksomheter kjenner til hvilke krav det ligger til å drive et selskap, og å ha ansatte i Norge.

 

Les mer om HMS-kurs: temaside for HMS

 

Plikt til å gjennomgå opplæring

Som arbeidsgiver følger et arbeidsgiveransvar. Det er ikke et formkrav på gjennomføringen av kurs, men det står at arbeidsgiver har plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. 

Kurs blir tilbudt av flere, og i mange former. Hvis du selv skal vurdere om du skal ta et nettkurs eller reise på et seminar bør du gjøre deg noen refleksjoner om hvor mye du faktisk kjenner til HMS-lovgivningen.

 

Les også: 3 huskeregler når du ser etter HMS-kurs på nett

 

Hvor mye du kan om HMS spiller en rolle

Mye av HMS-lovgivningen og forskriftene kan sies å være basert på sunn fornuft, vi ser på det som erfaringsutveksling.

Følger man reglene, og anbefalingene fra lover og forskrifter kan man være relativt trygg på at risiko for sykdom eller skade på jobben ikke forekommer.

Dette er gevinsten til de som kjenner lover og forskrifter.

 

Nettbasert vs.  Seminar?

Er du trygg på at du kjenner essensen, og vet hvordan du navigerer i regelverket kan et nettkurs være akkurat det du trenger for å blåse litt støv av kunnskapene. Er det derimot litt mer ukjent materiale anbefaler vi deg å reise på et dagsseminar som gir deg en god innføring og mulighet for erfaringsutvekslinger med andre virksomhetsledere.

Uansett hvilket valg du tar, stoler vi på at du velger det som er rett for deg og ønsker deg lykke til med valget!

 

Last ned gratis PDF med et sammendrag av innhold i HMS-opplæringen:

Sammendrag av HMS-kurs for ledere

 

Publisert 29.08.2017

Relaterte innlegg

HMS- regelverk: De viktigste lovene som gjelder for din bedrift

Enten du skal starte opp for deg selv, eller allerede driver din egen bedrift, må du kjenne til hvilke lover og forskrifter som gjelder for deg. Her får du en grunnleggende innføring i HMS-regelverk du bør kjenne til. 

3 tips om førstehjelp fra bedriftssykepleieren

I denne artikkelen tar vi en prat om førstehjelp med bedriftssykepleier Kine Kjellemo. Hun har erfaring fra både offshore, HMS og akuttmedisin.

Jobb og ferie: De viktigste reglene - enkelt forklart

  Det nærmer seg sommer og ferie for mange. Ferie er strengt lovregulert med plikter for både leder og ansatt. Lovverket kan virke omfattende, men her gjelder det å ha tunga rett i munnen. Derfor har vi laget en artikkel som trekker frem det viktigste du trenger å vite om ferie – enkelt forklart.