Header
 
Grønn Jobb blogg
 
 
Tips og hjelp innen HMS, arbeidsmiljø og ledelse.
Alle innlegg
Publisert 29.08.2017

HMS-kurs for ledere er et krav i arbeidsmiljøloven som skal forsikre seg om at ledere i norske virksomheter kjenner til hvilke krav det ligger til å drive et selskap, og å ha ansatte i Norge.

 

Les mer om HMS-kurs: temaside for HMS

 

Plikt til å gjennomgå opplæring

Som arbeidsgiver følger et arbeidsgiveransvar. Det er ikke et formkrav på gjennomføringen av kurs, men det står at arbeidsgiver har plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. 

Kurs blir tilbudt av flere, og i mange former. Hvis du selv skal vurdere om du skal ta et nettkurs eller reise på et seminar bør du gjøre deg noen refleksjoner om hvor mye du faktisk kjenner til HMS-lovgivningen.

 

Les også: 3 huskeregler når du ser etter HMS-kurs på nett

 

Hvor mye du kan om HMS spiller en rolle

Mye av HMS-lovgivningen og forskriftene kan sies å være basert på sunn fornuft, vi ser på det som erfaringsutveksling.

Følger man reglene, og anbefalingene fra lover og forskrifter kan man være relativt trygg på at risiko for sykdom eller skade på jobben ikke forekommer.

Dette er gevinsten til de som kjenner lover og forskrifter.

 

Nettbasert vs.  Seminar?

Er du trygg på at du kjenner essensen, og vet hvordan du navigerer i regelverket kan et nettkurs være akkurat det du trenger for å blåse litt støv av kunnskapene. Er det derimot litt mer ukjent materiale anbefaler vi deg å reise på et dagsseminar som gir deg en god innføring og mulighet for erfaringsutvekslinger med andre virksomhetsledere.

Uansett hvilket valg du tar, stoler vi på at du velger det som er rett for deg og ønsker deg lykke til med valget!

 

Last ned gratis PDF med et sammendrag av innhold i HMS-opplæringen:

Sammendrag av HMS-kurs for ledere

 

Publisert 29.08.2017

Relaterte innlegg

Slik får du på plass bedriftens internkontroll [Video]

I det systematiske HMS-arbeidet har du som leder ansvar for bedriftens internkontroll. I internkontrollen er det åtte punkter du må ha på plass. I dette videoinnlegget gir vi deg oppskriften på hva som må være med i internkontrollen – punkt for punkt.

Internkontroll: Dette bør leder kunne om HMS-arbeid

Når du er ny som leder, eller skal sette deg inn i HMS-arbeid for første gang, er det mange nye oppgaver å ta fatt på. Internkontroll er en av dem.

Spørsmål og svar om sykefraværsoppfølging: Dette bør leder vite

Vi får stadig inn spørsmål rundt sykefraværsoppfølging fra ledere. Når skal man følge opp? Kan ansatt nekte å delta i dialogmøte eller oppfølgingen? Hvilke krav stilles til oppfølgingsplanen? Få svarene på dette og mer her! 


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mail ikon.svg
Send oss en mail

post@gronnjobb.no

Telefon ikon.svg
Ring oss

+47 69 79 11 30