Alle innlegg

Seminar vs. Nettbasert HMS-kurs?

HMS-kurs for ledere er et krav i arbeidsmiljøloven som skal forsikre seg om at ledere i norske virksomheter kjenner til hvilke krav det ligger til å drive et selskap, og å ha ansatte i Norge.

 

Les mer om HMS-kurs: temaside for HMS

 

Plikt til å gjennomgå opplæring

Som arbeidsgiver følger et arbeidsgiveransvar. Det er ikke et formkrav på gjennomføringen av kurs, men det står at arbeidsgiver har plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. 

Kurs blir tilbudt av flere, og i mange former. Hvis du selv skal vurdere om du skal ta et nettkurs eller reise på et seminar bør du gjøre deg noen refleksjoner om hvor mye du faktisk kjenner til HMS-lovgivningen.

 

Les også: 3 huskeregler når du ser etter HMS-kurs på nett

 

Hvor mye du kan om HMS spiller en rolle

Mye av HMS-lovgivningen og forskriftene kan sies å være basert på sunn fornuft, vi ser på det som erfaringsutveksling.

Følger man reglene, og anbefalingene fra lover og forskrifter kan man være relativt trygg på at risiko for sykdom eller skade på jobben ikke forekommer.

Dette er gevinsten til de som kjenner lover og forskrifter.

 

Nettbasert vs.  Seminar?

Er du trygg på at du kjenner essensen, og vet hvordan du navigerer i regelverket kan et nettkurs være akkurat det du trenger for å blåse litt støv av kunnskapene. Er det derimot litt mer ukjent materiale anbefaler vi deg å reise på et dagsseminar som gir deg en god innføring og mulighet for erfaringsutvekslinger med andre virksomhetsledere.

Uansett hvilket valg du tar, stoler vi på at du velger det som er rett for deg og ønsker deg lykke til med valget!

 

Last ned gratis PDF med et sammendrag av innhold i HMS-opplæringen:

Sammendrag av HMS-kurs for ledere

 

Relaterte innlegg

Ønsker du tips til en bedre medarbeidersamtale?

Føler du som leder at du får lite ut av medarbeidersamtalene? Da er du ikke alene – mange ledere gjør det. Men frykt ikke, det skal nemlig ikke så mye til før medarbeidersamtalen blir et nyttig og effektivt styringsverktøy, både for deg som leder og dine medarbeidere. I dette blogginnlegget gir vi deg våre beste tips til en bedre medarbeidersamtale.

Støy – påvirker det deg i hverdagen?

Lurer du på om støy påvirker din arbeidsplass? Som bedriftshelsetjeneste er vi ofte ute og gjennomfører kartleggingsbesøk og vernerunder på arbeidsplasser. I den forbindelse ser vi ofte på støyforholdene på arbeidsplassen. 

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".