Fagblogg

Blogg

 Tips og hjelp innen HMS, arbeidsmiljø og ledelse.
Alle innlegg
Publisert 22.11.2019

Ønsker du å halvere korttidssykefraværet?

Ønsker du å halvere korttidsfraværet i din bedrift?

Da bør du vurdere å gi tid til trening i arbeidstiden. En studie ved Syddansk Universitet gjort på 400 danske kontormedarbeidere viste at korttidssykefravær kan halveres når medarbeidere får tilpasset trening, motivasjon og tid til trening i arbeidstiden.

Skrevet av bedriftsfysioterapeut Jannicke Beate Hasle-Finstad

Korttidsfravær er dyrt for bedriften!

I en rapport fra analyseselskapet NyAnalyse, laget for Bedriftsforbundet, svarer 52 prosent at korttidssykefravær med varighet på en til tre dager gir det største produksjonstapet for bedriften. Totalt kommer kostnadene for sykefraværet i norsk næringsliv på 36 milliarder kroner i året.

 

Hva skal til for at trening halverer korttidsfraværet?

3-ting-som-kan-faa-ned-korttidssykefravaeret

1 - En helseambassadør

En positiv kollega som kan motivere de andre og være en frontperson for de andre i bedriften.

2 – Trening i arbeidstiden

For at det ikke skal kollidere med andre oppgaver.

3 - Tilpasset trening

En fagperson som følger opp et individuelt tilpasset treningsprogram, som tar hensyn til den ansattes eventuelle plager og fysiske form.

Ifølge studiet fra Danmark er det viktig å få til noe som fungerer på sikt.

De ansatte som ble fulgt over 1 år, fikk en time i uka med personlig tilpasset høyintensitetstrening med personlig trener, (som ifølge forskeren kan gjøre en vesentlig forskjell på utfallet). De ble i tillegg anbefalt 30 minutter med moderat aktivitet seks dager i uken, som kunne være gå eller sykle til jobb, gå turer, eller bytte ut heis med trapper.

 

Opplærte helseambassadører

Helseambassadørene som ble valgt ut i bedriften fikk opplæring i å motivere sine kollegaer til å trene. Dette skulle være en som er positiv og som skaper tillit til sine kollegaer.

 

Hva tenker lederen?

Lederen på sin side, måtte gi plass til trening i arbeidstiden.

For en arbeidsgiver kan det være skummelt å «gi» tid til annet enn de arbeidsoppgavene som er «produktivt» for selskapet. Når vi nå ser på resultatet fra den Danske forskningen ser vi allikevel at det kan være mer lønnsomt for bedriften å innføre et slikt tiltak. Korttidsfraværet ble redusert, og det ble målt økt produktivitet og arbeidsevne blant de ansatte.

 

Opptil tre kroner tilbake for hver investerte krone

Det er kanskje ikke så skummelt for en arbeidsgiver å sette av tid og penger til trening for sine ansatte dersom gevinsten tredobles? Forskeren kom frem til at hver investerte krone gav opptil tre kroner tilbake. Arbeidsevnen og produktiviteten blant de ansatte steg med over fem prosent. Den generelle helsen ble over elleve prosent bedre.

Veien for å lykkes består altså av: motivasjon fra er helseambassadør, morsom og tilpasset trening som lederen setter av tid til!

New call-to-action

 

Kilder:

https://www.idebanken.org/aktuelt/slik-kan-trening-halvere-sykefravaeret

https://www.fysio.dk/globalassets/documents/nyheder/ph.d.-thesis_justesen_2015.pdf

 https://www.nrk.no/norge/bedriftene-taper-36-milliarder-pa-korttidsfravaer-1.14153197

Publisert 22.11.2019
Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

3 gode grunner til å gjøre en HMS-revisjon nå

HMS-revisjon er en gjentagende aktivitet for å sikre at HMS-en i bedriften deres er oppdatert og kvalitetsmessig god nok. Derfor er det viktig del av HMS-arbeidet, og med en gjennomtenkt plan flyter du gjennom revisjonen uten å rive av deg håret.

Spørsmål og svar om konflikter på arbeidsplassen

Her besvarer vi spørsmål vi har fått i løpet av webinaret, sammen med ofte stilte spørsmål.

3 tips til forebygging av konflikter på arbeidsplassen

Forebygging av konflikter på arbeidsplassen handler i stor grad om å bygge en god konfliktkultur. I dette innlegget gir vi deg som leder 3 tips til hvordan du kan forebygge konflikter på arbeidsplassen.