Alle innlegg

Få bedrifter vet at de nå er IA-bedrift

Få bedrifter vet at de nå er IA-bedrifter, mener Oddbjørn i Månedens mening. Se episoden og artikkelen her.

 

Månedens mening

Hva er månedens mening, Oddbjørn?

– Det jeg mener er om IA-avtalen. Endringene som kom i 2019 – de kom litt for fort på. Den gjorde så alle virksomheter i Norge ble, og er, underlagt IA-avtalen. Hvis man snakker med et utvalg av virksomheter i Norge så er det veldig mange, fortsatt, som ikke vet om det her, mener Oddbjørn.

Her kan du se alle Månedens mening

Hva er egentlig en IA-virksomhet

Hva står IA for og hva er en IA-bedrift?

– IA er en forkortelse for inkluderende arbeidsliv. En IA-virksomhet er en virksomhet som har gjort seg noen forpliktelser opp imot å holde folk i arbeid. Det handler om mennesker med redusert arbeidsevne, gjerne godt voksne, om å stå lenger i arbeidslivet. Folk som har falt utenfor og skal tilbake, at man tilrettelegger for at folk kan komme tilbake i arbeid.

Alle bedrifter er IA-bedrifter i dag?

– I dag er alle virksomheter å anse som IA-virksomheter, ja. 

Les også: Godt arbeidsmiljø – Slik kan du bidra

Slik påvirker det din bedrift

Hvilken praktisk betydning har det?

– Tidligere så var det sånn at hvis man skulle være en IA-virksomhet, så oppsøkte man det. Da gjorde man en aktiv handling for å bli en IA-virksomhet. Man hadde egenmeldingsdager som var utvida fra 3 sammenhengende, som er vanlig, til 8 sammenhengende.

Også antall dager ble påvirket av det, forteller han:

– Man hadde også 12 dager som var vanlig i forbindelse med egenmeldingsdager, opp mot 24 for IA-virksomheter.

Tidligere kunne man som IA-virksomhet søke om IA-midler. I dag er i utgangspunktet disse tilgjengelig for alle som søker.

– I dag så kan alle sammen velge selv, om dem ønsker å ha normal egenmeldingsperiode, eller om man vil ha utvida. Det er opp til hver enkelt virksomhet. Samtidig så var det tidligere sånn at IA-virksomheter kunne søke IA-midler. Det er økonomisk bistand, det er faglig bistand, i forhold til å forebygge sykefravær eller å få folk som er sykemeldte eller i fare for å bli sykemeldte, til å kunne stå i arbeidslivet. I dag er i utgangspunktet IA-midlene tilgjengelig for alle som søker. Det kan være ekspertbistand i forbindelse med arbeidsplassvurderinger, psykologhjelp, ernæringsfysiologi, der er det behovet og utfordringen som er avgjørende. Det kan være snakk om midlertidig lønnstilskudd eller andre hjelpemidler da, forteller Oddbjørn. 

 

Ikke tydelig kommunisert

HMS-rådgiveren tror ikke kommunikasjonen rundt IA-avtalen har vært tydelig nok til å nå fram til virksomheter flest.

– Tidligere, som sagt, så var det her forbeholdt virksomheter som hadde signert en IA-avtale. Nå er det her virkemidler som er tilgjengelig for alle virksomheter. Den endringen også kom jo litt sånn over nattaen. Etter min oppfattelse har ikke den vært tydelig nok kommunisert. Heller ikke kanskje godt nok planlagt til å ha en suksess nå i det første året. Men etter hvert nå, så snurrer nok hjulene mer jevnt og trutt, antakelig, så får vi håpe at de oppnår målsetningene sine om å redusere sykefravær, sier Oddbjørn. 

 

Her kan du se alle våre artikler på fagbloggen

Hvem er det som følger opp IA-tilskudd?

– Tidligere var det IA-rådgivere som var underlagt NAV. Da hadde man en personlig IA-rådgiver. Nå er det jo NAV, som følger opp IA-tilskudd og hjelpemidler. Utover det er det virksomhetene. 

 

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

Ønsker du tips til en bedre medarbeidersamtale?

Føler du som leder at du får lite ut av medarbeidersamtalene? Da er du ikke alene – mange ledere gjør det. Men frykt ikke, det skal nemlig ikke så mye til før medarbeidersamtalen blir et nyttig og effektivt styringsverktøy, både for deg som leder og dine medarbeidere. I dette blogginnlegget gir vi deg våre beste tips til en bedre medarbeidersamtale.

Støy – påvirker det deg i hverdagen?

Lurer du på om støy påvirker din arbeidsplass? Som bedriftshelsetjeneste er vi ofte ute og gjennomfører kartleggingsbesøk og vernerunder på arbeidsplasser. I den forbindelse ser vi ofte på støyforholdene på arbeidsplassen. 

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".