Alle innlegg

3/7 Ferie-serie: Tiden for ferie – Når skal ferien tas?

I tredje del av vår ferie-serie tar vi for oss tiden for ferien. Når skal ferien tas? Hvem bestemmer tidspunktet for ferien? Det får du vite mer om her.

Ferie-serien er basert på et webinar vi har avholdt i Fagbank.

Se hele webinaret: Dette må ledere vite om ferie

 

Hvem bestemmer tiden for ferien?

Her forteller verneingeniør Peter Sund at styringsretten gir arbeidsgiver en del kontroll over plassering av ferien.

– Arbeidsgiver har styringsrett og kan bestemme en god del når ferien skal plasseres. Det er noen unntak der. Det er når man har noe man kaller hovedferie, som er mellom 1. juni og 30. september, der har man som ansatt i grunn krav på å få gjennomført 3 uker sammenhengende ferie, eller 18 virkedager, forklarer Peter.

– Det er et krav fra arbeidsgivers side at man skal begynne å diskutere når ferien skal tas, senest 2 måneder innen, med de ansatte. Med unntak av helt spesielle omstendigheter som forhindrer det. Her har man det man kaller drøftingsplikt, som vi kommer tilbake til.

 

Peter - Single

 

Når skal ferien tas?

Her forteller Peter at det man kaller hovedferie er viktig å bite seg merke i. 

– Noen av dere har kanskje lasta ned ferieplaner hvor dere ser at en del av kalenderen i en periode er markert grått. Det er ikke bare visuelt for at man skal ha litt ulike farger på kalenderen, men da er det gjerne hovedferien som er markert, mellom 1. juni og 30. september. Det er definert som hovedferien, sier Peter. 

Restferien, som går på resterende 7 virkedager, der har arbeidstakeren rett på at den kan avvikles i sammenheng.

 

Forskuddsferie og overføring av ferie

– God ferieplanlegging er veldig viktig. Hvis vi ser litt på et eksempel.

– Du planlegger en USA-tur til året. Du kan søke om forskuddsferie, eller overføre ferie til neste år. Der er det sånn at du kan overføre inntil 2 uker, 12 virkedager, fra enten ferieåret som kommer eller til det ferieåret som går. Det er viktig at den avtalen gjøres skriftlig. Mange arbeidsgivere har jo også programmer som styrer det. God dokumentasjon er også viktig, forklarer Peter. 

– En annen ting, som er viktig å legge merke til, er at du har ikke noen rett på å få overført den avtalefestede ferien. Det betyr at hvis du har 5 uker ferie, så er det jo 4 dager som er avtalefestet, men ikke lovfestet. Dem er det ikke krav på å få overført, påpeker Peter. 

Verneingeniøren avslutter emnet med at det her er opp til virksomheten hva man avtaler. Som arbeidsgiver kan man som sagt ikke være dårligere enn loven, men man kan være bedre. 

 

Gå til neste artikkel i vår ferie-serie: 4/7 Beregning av feriepenger

New call-to-action

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

7/7 Ferie-serie: Spørsmål og svar | Ferie

I syvende og siste innlegg i vår serie om ferie besvarer vi en rekke spørsmål som dukket opp i forbindelse med vårt webinar om ferie.  Få tilgang til hele webinaret: Dette må ledere vite om ferie

6/7 Ferieplanlegging og god personalpolitikk

Sjette artikkel i vår artikkelserie handler om ferieplanlegging og god personalpolitikk. Denne delen holdes av Rebecca Skauge, HR-sjef i Grønn Jobb.

5/7 Ferie-serie: Ferie i oppsigelsestiden

Dette er femte artikkel i bloggserien om ferie. I denne artikkelen tar vi for oss ferie i oppsigelsestiden. Hvilke regler gjelder her?