Fagblogg

Blogg

 Tips og hjelp innen HMS, arbeidsmiljø og ledelse.
Alle innlegg
Publisert 19.04.2022

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste

I denne artikkelen skal vi avlive 3 vanlige myter eller misforståelser om bedriftshelsetjeneste. I tillegg får du de svar på hva som faktisk gjelder. Heng på!

 

Vanlig misforståelse nr. 1:

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_bedrifter"Det er størrelsen på bedriften som avgjør om du må ha bedriftshelsetjeneste"Mange tror at det er størrelsen på bedriften som avgjør om du må ha bedriftshelsetjeneste. Antall ansatte har lite å si for lovkravet.

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_Lovpålagt-graf
Det som er avgjørende er risikoforholdene på arbeidsplassen. Jobber du i en bransje med høy risiko er du pålagt bedriftshelsetjeneste, selv om du bare har en ansatt.


Les også: Hva er bedriftshelsetjeneste?Vanlig misforståelse nr. 2:3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_bht-legekontor"En bedriftshelsetjeneste fungerer som et fastlegekontor, bare for bedrifter"Bedriftshelsetjenesten skal forebygge sykdom og plager på jobben, og ikke behandle en skade som først har skjedd. Bedriftshelsetjenesten er til for å hindre at plager oppstår i utgangspunktet.


3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_forebygger-sykdom
Får noen av dine ansatte en skade på jobb, er det fastlege eller legevakt som bør kontaktes. Ønsker bedriften din hjelp med å forebygge skader og ulykker er det bedriftshelsetjenesten du kontakter.


Les også:
Hvordan utføres en helsekontroll i din bedrift?

 


Vanlig misforståelse nr. 3:

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_kontrakt-lovpålagt

"Du dekker lovkravet hvis du kan fremvise en kontrakt med en godkjent bedriftshelsetjeneste"Nja. Delvis. Kan du fremvise en en gyldig kontrakt med en godkjent bedriftshelsetjeneste, dekker du bare del en av det tredelte kravet om BHT-medlemskap:

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_del-1
Del 2 krever at det foreligger en handlingsplan for hvilke aktiviteter bedriftshelsetjenesten skal hjelpe bedriften din med:

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_del-2
Del 3 er en oppsummerende årsrapport som viser hvilke aktiviteter som faktisk ble gjennomført:

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste_del-3


Les også:
HMS-regelverk: De viktigste lovene som gjelder for din bedrift

Oppsummert

Der har du det. Nå vet du at det er risikoforholdene i bedriften som bestemmer om dere skal ha bedriftshelsetjeneste, du vet at BHT hjelper dere med å forebygge og du kjenner til de tre delene som må være på plass for å dekke det lovpålagte kravet.

LAST NED GRATIS INFOGRAFIKK: 8 krav til internkontrollen

Publisert 19.04.2022
Dina Johanne Tømmervik
Dina Johanne Tømmervik
Dina er innholdsprodusent og grafisk designer i Grønn Jobb. Hun har en bachelorgrad i grafisk design fra Høyskolen Kristiania og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

4 viktige områder for å skape lønnsom HMS [+ Gratis webinar]

På arbeidsplassen kan vi gjøre tiltak for å fremme arbeidsmiljø, arbeidshelse og ytre miljø. Når vi ser på de økonomiske effektene av gode, dårlige eller mangelfulle HMS-tiltak, så snakker vi gjerne om HMS-økonomi.

Hva gjør bedriftshelsetjenesten? [Videoinnlegg]

Her skal du få en kort innføring i hva bedriftshelsetjeneste er, hva en bedriftshelsetjeneste gjør og hvordan bedriftshelsetjenesten kan hjelpe din virksomhet.

3 vanlige misforståelser om bedriftshelsetjeneste

I denne artikkelen skal vi avlive 3 vanlige myter eller misforståelser om bedriftshelsetjeneste. I tillegg får du de svar på hva som faktisk gjelder. Heng på!

Trenger du en
bedriftshelsetjeneste?

Vi er en av landets ledende bedriftshelsetjeneste og dekker alle fylker i Norge.

Dekk det lovpålagte kravet på 1-2-3 med vårt medlemskap.

Se pris på basis medlemskap