Alle innlegg

Åpent kontorlandskap kan være gunstig

For en liten stund tilbake snakket vi om kontorlandskap i Månedens mening. På grunn av corona ble artikkelen skjøvet litt frem, men her er den!

Tematikken ble tatt opp før pandemi og hjemmekontor var helt vanlige ting i hverdagen. Man bør derfor se artikkelen fra denne konteksten, og tenke at dette er tanker som er relevante når ting normaliserer seg igjen.

Her kan du se alle våre innlegg i Månedens mening

Hva er månedens mening?

Det skrives i mange overskrifter at kontorlandskap generelt er en negativ greie, for eksempel i form av mer sykefravær.

– Det er et veldig ensfarget syn på dette med kontorlandskap. Det får en veldig negativ fremtoning i media, synes jeg. Bildet er litt mer nyansert enn det, sier Oddbjørn.

 

Forenklede overskrifter

Det er noen undersøkelser som vi i hovedsak snakker om her, hvor det blir litt ensrettet?

– Undersøkelsene er ikke jo ikke det som er, nødvendigvis, så veldig galt. Men overskriftene, de tegner ikke alltid et like godt bilde, synes jeg. Det er litt viktig at man har litt kildekritikk, i det man leser. Man må også se litt oppimot "hva er formålet?" forteller Oddbjørn, før han fortsetter:

– En nyhetssak jeg leste om åpent kontorlandskap, sto det at man jobber mindre effektivt i et åpent kontorlandskap. Det var en studie som var gjort på videregående skoleelever i England. Da tenker jeg; hvordan er det overførbart til et kontorlandskap i et mediebyrå? Der er jo overføringsgraden veldig lav. 

– Poenget mitt er at overskriften den er veldig bastant. "Åpne kontorlandskap – det gir høyere sykefravær. Åpne kontorlandskap – mindre produktivitet", mener Oddbjørn.

Her kan du se alle innlegg på fagbloggen

Dreier seg om oppgaver og lyst til å sitte i landskap

Du tenker at det er et mer nyansert bilde?

– Helt riktig. For det første er det sånn at åpent kontorlandskap kan være veldig gunstig, eller det kan være ugunstig. Det jeg mener er suksesskriterier, for et åpent kontorlandskap, det er:

  1. De som skal sitte der har lyst til å sitte i åpent kontorlandskap.
  2. Hva er det oppgavene dreier seg om? 

– Er det krav til samarbeid? Vil man ha et kreativt miljø? Da kan det være gunstig. Er det konsentrasjonsarbeid eller mye sensitive opplysninger, da er det kanskje fornuftig med cellekontor, forteller Oddbjørn.

Mange bedrifter har valgt åpent kontorlandskap for å kutte kostnader og få plass til flere på mindre plass. Det blir både litt feil tankegang og fremgangsmåte.

– Har man et ønske om å ha samhandling og samarbeid, og et åpent kontorlandskap, og man velger det på den bakgrunnen, så kan det være veldig gunstig.

– Man bør også se på om man gjør dette ut ifra et økonomisk perspektiv, for å spare inn på plass, hvor man "tvinger" folk inn i et kontorlandskap. Eller er det sånn at her hører vi hva de ansatte vil. Har man et ønske om å ha samhandling og samarbeid, og et åpent kontorlandskap, og man velger det på den bakgrunnen, så kan det være veldig gunstig. Da tror jeg at man ikke er noe mindre effektiv eller har noe større sannsynlighet for å bli syk i et åpent kontorlandskap kontra et vanlig cellekontor, påpeker HMS-rådgiveren.

 

Slik vurderer dere om åpent landskap er noe for dere

Hvordan skal man gjøre de vurderingene?

– Det er i hvert fall to punkter man bør gjennom med de vurderingene:

  1. Ta med de ansatte på høring. Finne ut hva er det de ønsker? Hvilke krav har dere til arbeidsmiljø?
  2. Hvilke arbeidsoppgaver skal utføres? Vil det stimulere mot et godt arbeidsmiljø eller vil det virke mot?

– Hvis man går for et åpent kontorlandskap er det viktig at man har litt husregler. Disse bør si litt om at vi for eksempel skal holde det ryddig, vi bruker stillesoner, at vi har ordensregler som alle sammen er enige om, sier Oddbjørn.

 

Hva tilbyr bedriftshelsetjenesten rundt kontorlandskap?

– I planleggingsfasen er det å hjelpe til med utforming i forbindelse med plasspesifikasjoner, slik at man har nok areal til å ha en god arbeidsplass. Belysning, plassering av arbeidsstasjoner og avfallsstasjoner og innredningen sånn sett. I etablerte kontorlandskaper tilbyr vi arbeidsplassvurdering.

Se temaside for BHT og lær mer om bedrifthelsetjeneste

 

Vil du anbefale åpne kontorlandskap, Oddbjørn?

– For mange vil jeg anbefale det, og for andre passer det kanskje bedre med cellekontorer. Det er med andre ord et mer nyansert bilde.

 

Simon Olsen
Simon Olsen
Simon er kommunikasjonsrådgiver i Grønn Jobb. Han har en mastergrad i samfunnskommunikasjon fra UiA og lager blant annet innhold til fagbloggen vår.

Relaterte innlegg

Spørsmål og svar | Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem

I dette blogginnlegget deler vi noen spørsmål og svar fra webinaret vi holdt, som hadde tema "Når rus- og spillavhengighet blir et arbeidsmiljøproblem".

Bruk av egenmelding når arbeidstaker er fraværende grunnet egen sykdom

Som HMS-rådgiver i bedriftshelsetjenesten, får jeg ofte spørsmål rundt emnet egenmelding fra både daglig ledere, verneombud og arbeidstakere.

7 øvelser du kan gjøre på kontoret for å unngå vond rygg

Du tenker kanskje at man må ha en tung, fysisk jobb for å få belastningsskader? Alle yrker kan føre med seg muskel- og skjelettplager. For deg som sitter på kontor kjenner du det kanskje spesielt godt i ryggen og nakken. Det gjør i hvert fall jeg. Så jeg har spurt vår bedriftsfysioterapeut, May Britt Søland, om noen gode øvelser jeg kan gjøre på kontoret for å unngå ryggsmerter. Øvelsene løsner stive muskler, og gir deg tid til å samle tankene.